Napovedujemo

junij – september 2018

Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci VII.

DENIS KRAŠKOVIĆ / kipar

Denis Krašković se je rodil leta 1972 v Zagrebu, sicer po rodu iz Predgrada ob Kolpi. Diplomiral je na kiparskem oddelku Akademije likovnih umetnosti pod mentorstvom Stanka Jančića. Od leta 2007 je zaposlen kot docent na Likovnem oddelku Umetniške akademije Osjek, kjer predava kiparstvo. Leta 2010 je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani magistriral pod mentorstvom prof. Jožeta Baršija.

Poleg kiparstva se ukvarja tudi s slikarstvom, stripom, videom in animacijo.

http://kraskovic.blogspot.si/

 

september – december 2018

UROŠ ABRAM / fotograf

rojen leta 1982 v Novem mestu. Po ljubljanski Srednji šoli za fotografijo in oblikovanje se je leta 2005 vpisal na Akademijo lepih umetnosti v Pragi in tam leta 2008 diplomiral. Sodeloval je v Kreativni šoli Atelje 2050 in festivalu Fotopub, kot umetniški vodja pa je sodeloval z agencijo Pan in kostanjeviškim festivalom Noster Nostri. Deluje med domačo Kostanjevico na Krki in Ljubljano.

https://twitter.com/urosabram

 

december 2018 – marec 2019

PETRA VARL / slikarka

Petra Varl je umetnica, ki deluje večinoma na področju risbe in instalacije. Na Oddelku  za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru kot redna profesorica poučuje risbo in grafiko. Petra ima čudovito odraslo hčerko in bodočega moža, s katerim živi v Ljubljani. V zadnjem času riše drevesa in kuha večerje.

http://www.petravarl.com/