Napovedujemo

 

marec - junij

Miha Maleš / izbor del iz zbirke Miha Maleš Kamnik

Gostujoča razstava Galerije Mihe Maleša (Medobčinski muzej Kamnik). Miha Maleš je bil rojen 6. januarja 1903 v Jeranovem nad Kamnikom, umrl je 24. junija 1987 v Ljubljani. Njegov motivni svet ima mnogo obrazov. V njem se prepletajo ikonografske teme od (avto)portreta in figure do krajine in tihožitij. Leta 1980 je Kulturnemu centru Kamnik podaril 2634 svojih del za Galerijo – zbirko Miha Maleš. Izbor del iz njegovega bogatega opusa bo predstavljen v Likovnem salonu Kočevje.

https://www.muzej-kamnik-on.net/enote/galerija-miha-males/

 

junij - september

Tomaž Hartman /Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci IX.

Tomaž Hartman (1957) je po izobrazbi sicer univ. dipl. inženir gozdarstva vendar se je do sedaj izkazal tudi na ustvarjalnem področju. Predvsem z ustvarjanjem mozaikov in skulptur sestavljenih iz naravnih materialov, najdenih ostankov lesa v neokrnjenih kočevskih gozdovih ali naplavin Jadranskega morja. S svojo neposredno govorico in dodelanimi kompozicijami nagovarja posameznika. Navdih išče v naravi ali v delih velikih  mojstrov in fotografijah. Življenjsko in ustvarjalno pa je neposredno povezan s Kočevjem in Kočevsko.

https://tomazhartman.si/

 

september - december

Boris Beja / prostorska intervencija

Boris Beja (1986) je diplomiral na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer Grafična tehnika, zatem pa študij nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V svojih delih združuje različne likovne prakse, deluje družbeno kritično in razgalja simptome sodobne družbe. V Kočevju se bo prestavil z novo prostorsko postavitvijo v kateri bo združil starejše in nove ustvarjalne principe.

http://borisbeja.eu/

 

december 2020 - marec 2021

Boris Jesih / dela na papirju in platna

Boris Jesih (1943) slovenski slikar in grafik se je v Kočevju leta 1993 udeležil delavnice Misel in Korenine. Tokrat se bo v Kočevju predstavil s svojimi deli na platnu in deli na papirju (risbe, grafike). Boris Jesih je avtor, čigar dela nastajajo med klasično modernistično in postmodernistično tradicijo z nagnjenjem do figuralike, ki pa je ni nikoli neposredno posnemal, temveč jo je ves čas razvijal in preizpraševal v odnosu do aktualnih umetnostnih smernic.

http://www.borisjesih.si/